H έντυπη έκδοση πεθαίνει;_1

Υποστήριξη » Μήπως η έντυπη έκδοση πεθαίνει;

12/12/2022

Μήπως η έντυπη έκδοση πεθαίνει;

5+1 λόγοι που μας πείθουν για το αντίθετο.

Λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του βομβαρδισμού των ψηφιακών διαφημίσεων, είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι η έντυπη έκδοση πεθαίνει. Ή έστω σιγά-σιγά εξαφανίζεται. Ωστόσο, το έντυπο μάρκετινγκ εξακολουθεί να έχει δύναμη και μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ιδίως αν συνδυαστεί με την ψηφιακή στρατηγική.

Ακολουθούν 5+1 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να εγκαταλείψεις την εκτύπωση στις στρατηγικές μάρκετινγκ που επιλέγεις.

  • Η ψηφιακή κόπωση είναι μια πραγματικότητα.
  • Η εκτύπωση παρέχει μια καλύτερη εμπειρία αισθήσεων.
  • Η εκτύπωση δημιουργεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
  • Η εκτύπωση κρατά περισσότερο την προσοχή.
  • Το κόστος της ψηφιακής διαφήμισης αυξάνεται.
  • Το Omnichannel είναι το μέλλον.

1. Η ψηφιακή κόπωση είναι μια πραγματικότητα.

Οι καταναλωτές είναι εκτεθειμένοι συνεχώς στο ψηφιακό μάρκετινγκ, από διαφημίσεις σε ειδησεογραφικά site έως διαφημίσεις εντός εφαρμογών σε smartphones. Εξαιτίας αυτού, είναι πιθανό να κουραστούν ή και να αποκλείσουν εντελώς τις διαφημίσεις.

Σε μια έρευνα του 2022, το 36% των καταναλωτών είπε ότι έχει βιώσει ψηφιακή κόπωση μόνο τον τελευταίο μήνα. Για τους συχνούς χρήστες συσκευών, η υπερφόρτωση του ψηφιακού μάρκετινγκ μπορεί να είναι εκνευριστική!

Η ψηφιακή κόπωση έχει αυξηθεί από τα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με πολλούς να παραμένουν πίσω από τις οθόνες για μήνες. Η εκτύπωση μπορεί να προσφέρει ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από τις ψηφιακές συσκευές και μια απτή εμπειρία.


2. Η εκτύπωση παρέχει μια καλύτερη εμπειρία αισθήσεων.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ψηφιακού περιεχομένου είναι ότι η ψηφιακή περιστροφή σελίδων ή η ανάγνωση ηλεκτρονικών καταχωρήσεων, δεν είναι τόσο ικανοποιητική όσο σε ένα έντυπο.

Το έντυπο μάρκετινγκ μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία αισθήσεων στους πελάτες σου. Δημιουργούμε μια στενότερη συναισθηματική σύνδεση με αυτό που διαβάζουμε αγγίζοντας και μόνο το υλικό.


3. Η εκτύπωση δημιουργεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Το έντυπο μάρκετινγκ μπορεί να σε βοηθήσει να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη με τους πελάτες σου. Το 82% των καταναλωτών λέει ότι η εκτύπωση είναι πιο αξιόπιστη μορφή μάρκετινγκ. Η διάδοση ψεύτικων ειδήσεων ενισχύει σταδιακά την έλλειψη εμπιστοσύνης στα ψηφιακά μέσα. Για το λόγο αυτό η αξιοποίηση της δύναμης της εκτύπωσης είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να εμφυσήσεις εμπιστοσύνη στο κοινό σου.


4. Η εκτύπωση κρατά περισσότερο την προσοχή.

Κάποια έντυπα, όπως φυλλάδια πολυτελείας, ενδέχεται να εμφανίζουν λεπτομέρειες που παρουσιάζονται καλύτερα στην έντυπη μορφή αντί σε μια οθόνη με εικόνες χαμηλής ανάλυσης.

Υλικά πολυτελείας, όπως τα ειδικά χαρτιά, μπορούν να βοηθήσουν το προϊόν σου να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Κάτι που θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκει η επιχείρησή σου.

Αν αναζητάς περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή του κοινού σου, η εκτύπωση μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος. Οι αναγνώστες έντυπων εκδόσεων ξοδεύουν κατά μέσο όρο 20 λεπτά σε μια δημοσίευση. Τέλος, το 80% των ερωτηθέντων στην ίδια έρευνα δήλωσε ότι ανταποκρίνεται σε έντυπες διαφημίσεις.


5. Το κόστος της ψηφιακής διαφήμισης αυξάνεται.

Είναι γνωστό ότι τα ψηφιακά μέσα ήταν η φθηνότερη επιλογή στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτός ήταν ο λόγος που εκδοτικές εταιρείες, όπως μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, επέλεξαν να εγκαταλείψουν την κλασική έντυπη έκδοσή τους για την ψηφιακή. Αλλά στην εποχή που διανύουμε, η ψηφιακή διαφήμιση αλλά και γενικότερα οι ψηφιακές εκδόσεις, λόγω ζήτησης και ανταγωνισμού γίνονται ολοένα και πιο ακριβές.

Ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πληρωμένη διαφήμιση στις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μικρές όμως επιχειρήσεις με χαμηλό προϋπολογισμό, περιορίζονται στις «δεύτερες» σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης ή σε προβολές χαμηλού ενδιαφέροντος, κάτι που δυσκολεύει την ανταγωνιστική τους θέση.

Άρα, τι μπορείς να κάνεις αν θέλεις να σε προσέξουν; Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο και τελευταίο σημείο…


6. Το Omnichannel είναι το μέλλον

Θυμήσου, οι δύο επιλογές αλληλοσυμπληρώνονται εάν θέλεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς να διατηρήσεις τους πελάτες σας αφοσιωμένους με διαδραστικό ψηφιακό περιεχόμενο που ενημερώνεται τακτικά, ενώ ταυτόχρονα τους ευχαριστείς με φυλλάδια και καταλόγους που παρουσιάζουν τα προϊόντα σου.

H έντυπη έκδοση πεθαίνει;_2

Τόσο η κλασική εκτύπωση όσο και το ψηφιακό marketing έχουν και τα δύο πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Επομένως ο καλύτερος τρόπος για να αντλήσεις από τα αντίστοιχα θετικά τους και να μειώσεις τις επιπτώσεις των αρνητικών είναι να συνδυάσεις και τα δύο.

Πρόσθεσε σήμερα την έντυπη έκδοση στη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθείς. Μια στρατηγική με καλά σχεδιασμένο ψηφιακό περιεχόμενο και προσεγμένη εκτύπωση μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον ψηφιακό θόρυβο και τις παγίδες, οδηγώντας σε βελτιωμένα αποτελέσματα για την επιχείρησή σου.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Call Now Button