Υποστήριξη » Μήπως η έντυπη έκδοση πεθαίνει;

Μήπως η έντυπη έκδοση πεθαίνει;

5+1 λόγοι που μας πείθουν για το αντίθετο.

Λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του συνεχούς βομβαρδισμού των ψηφιακών διαφημίσεων, είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι η έντυπη έκδοση πεθαίνει ή έστω σιγά-σιγά εξαφανίζεται. Ωστόσο, το έντυπο μάρκετινγκ εξακολουθεί να έχει δύναμη και μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα – όταν συνδυάζεται με την ψηφιακή στρατηγική σας.

Ακολουθούν 5+1 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να εγκαταλείψετε την εκτύπωση στις στρατηγικές μάρκετινγκ που επιλέγετε.

  • Η ψηφιακή κόπωση είναι μια πραγματικότητα.
  • Η εκτύπωση παρέχει μια καλύτερη εμπειρία αισθήσεων.
  • Η εκτύπωση δημιουργεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
  • Η εκτύπωση κρατά περισσότερο την προσοχή.
  • Το κόστος της ψηφιακής διαφήμισης αυξάνεται.
  • Το Omnichannel είναι το μέλλον.

1. Η ψηφιακή κόπωση είναι μια πραγματικότητα.

Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στο ψηφιακό μάρκετινγκ – από τις διαφημίσεις στα ειδησεογραφικά site, σε βίντεο που παρακολουθούμε έως τη διαφήμιση εντός εφαρμογών σε smartphone. Εξαιτίας αυτού, είναι πιο πιθανό να κουραστούμε ή ακόμα και να επιλέξουμε κάποια προσθήκη που αποκλείει τις διαφημίσεις. Αυτές οι πρακτικές καθιστούν έτσι πιο δύσκολο το περιεχόμενο των διαφημιζομένων να λάβει την απαιτούμενη προσοχή.

Σε μια έρευνα του 2022, το 36% των καταναλωτών είπε ότι έχει βιώσει ψηφιακή κόπωση μόνο τον τελευταίο μήνα. Ειδικά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν συχνά τις συσκευές τους η υπερ-φόρτωση του ψηφιακού μάρκετινγκ μπορεί να είναι στην κυριολεξία εκνευριστική!

Η ψηφιακή κόπωση έχει αυξηθεί από τα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με πολλούς να παραμένουν πίσω από τις οθόνες για μήνες. Η εκτύπωση μπορεί να προσφέρει ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από τις ψηφιακές συσκευές και μια απτή εμπειρία.

2. Η εκτύπωση παρέχει μια καλύτερη εμπειρία αισθήσεων.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ψηφιακού περιεχομένου είναι ότι η ψηφιακή περιστροφή σελίδων ή η ανάγνωση ηλεκτρονικών καταχωρήσεων (π.χ. banner) δεν είναι τόσο ικανοποιητική όσο ένα έντυπο προϊόν.

Το έντυπο μάρκετινγκ μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία αισθήσεων στους πελάτες σας. Δημιουργούμε μια στενότερη συναισθηματική σύνδεση με αυτό που διαβάζουμε αγγίζοντας και μόνο το υλικό.

Η έντυπη έκδοση πεθαίνει;

3. Η εκτύπωση δημιουργεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Το έντυπο μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας – το 56% των καταναλωτών λέει ότι η εκτύπωση είναι η πιο αξιόπιστη μορφή μάρκετινγκ. Η διάδοση ψεύτικων ειδήσεων ενισχύει σταδιακά την έλλειψη εμπιστοσύνης στα ψηφιακά μέσα. Η αξιοποίηση της δύναμης της εκτύπωσης είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να εμφυσήσετε εμπιστοσύνη στο κοινό σας.


4. Η εκτύπωση κρατά περισσότερο την προσοχή.

Κάποια έντυπα, όπως φυλλάδια πολυτελείας, ενδέχεται να εμφανίζουν λεπτομέρειες που παρουσιάζονται καλύτερα σε έντυπη μορφή αντί να τις μειώνουν σε pixel στην οθόνη.

Υλικά πολυτελείας, όπως τα ειδικά χαρτιά, μπορούν να βοηθήσουν το προϊόν σας να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό – κάτι που θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκει η επιχείρησή σας.

Αν αναζητάτε περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή του κοινού σας, η εκτύπωση μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος – οι αναγνώστες έντυπων εκδόσεων ξοδεύουν κατά μέσο όρο 20 λεπτά σε μια δημοσίευση. Επίσης, το 80% των ερωτηθέντων στην ίδια έρευνα δήλωσε ότι ανταποκρίνεται σε έντυπες διαφημίσεις.


5. Το κόστος της ψηφιακής διαφήμισης αυξάνεται.

Είναι γνωστό ότι τα ψηφιακά μέσα ήταν η φθηνότερη επιλογή στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτός ήταν ο λόγος που εκδοτικές εταιρείες, όπως μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, επέλεξαν να εγκαταλείψουν την κλασική έντυπη έκδοσή τους για την ψηφιακή. Αλλά στην εποχή που διανύουμε, η ψηφιακή διαφήμιση αλλά και γενικότερα οι ψηφιακές εκδόσεις, λόγω ζήτησης και ανταγωνισμού γίνονται ολοένα και πιο ακριβές.

Ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πληρωμένη διαφήμιση στις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μικρότερες επιχειρήσεις με τους χαμηλούς προϋπολογισμούς, περιορίζονται στις «πίσω» σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης ή σε προβολές χαμηλού ενδιαφέροντος, πράγμα που τις δυσκολεύει τελικά να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να σας προσέξουν; Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο και τελευταίο σημείο…


6. Το Omnichannel είναι το μέλλον

Τόσο η κλασική εκτύπωση όσο και το ψηφιακό marketing έχουν και τα δύο πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Επομένως ο καλύτερος τρόπος για να αντλήσετε από τα αντίστοιχα θετικά τους και να μειώσετε τις επιπτώσεις των αρνητικών είναι να συνδυάσετε και τα δύο.

Θυμηθείτε, οι δύο επιλογές αλληλοσυμπληρώνονται εάν θέλετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να διατηρήσετε τους πελάτες σας αφοσιωμένους με διαδραστικό ψηφιακό περιεχόμενο που ενημερώνεται τακτικά, ενώ ταυτόχρονα τους ευχαριστείτε με φυλλάδια και καταλόγους που παρουσιάζουν τα προϊόντα σας.

Προσθέστε σήμερα την έντυπη έκδοση στη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθείτε.
Μια στρατηγική με καλά σχεδιασμένο ψηφιακό περιεχόμενο και προσεγμένη εκτύπωση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον ψηφιακό θόρυβο και τις παγίδες, οδηγώντας σε βελτιωμένα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.
error: Content is protected!
Call Now Button