Έντυπη Παρουσίαση

Υποστήριξη » Έντυπη ή διαδικτυακή παρουσίαση;

23/10/2023

Έντυπη ή διαδικτυακή παρουσίαση; Τι να επιλέξω;

Κατά την προετοιμασία του προφίλ της εταιρείας μας για μια κλαδική έκθεση ή την παρουσίαση της εργασίας μας σε έναν υποψήφιο πελάτη, ίσως αντιμετωπίσουμε το δίλημμα: πώς να παρουσιάσω την εργασία μου; Να προωθήσω ένα link για download κάποιου ηλεκτρονικού αρχείου PDF ή μιας ψηφιακής παρουσίασης PowerPoint; Ή μήπως πρέπει να τυπώσω κάποιο έντυπο; Αυτά τα διλήμματα επισημαίνουν την ανάγκη να εξετάσεις προσεκτικά τις επιλογές σου.

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας την τελευταία δεκαετία, ωθεί πολλές επιχειρήσεις να αμφισβητούν τη δύναμη που διαθέτουν οι πιο παραδοσιακές μέθοδοι επικοινωνίας. Και ως αποτέλεσμα τις παραμελούν.

Ωστόσο, η έντυπη εταιρική επικοινωνία εξακολουθεί να είναι εδώ. Ζωντανή και αποτελεσματική. Στο παρακάτω κείμενο, εξετάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο επιλογών, ψηφιακή έναντι έντυπης, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ισορροπημένη προσέγγιση.


Ψηφιακή επικοινωνία.

Το προφανές πλεονέκτημα του on-line είναι ότι οποιοσδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σου. Ο ιστότοπός σου είναι ουσιαστικά ένα «διαδικτυακό έντυπο» και για πολλούς, κάνει τη δουλειά εξίσου καλά. Αλλά είναι η διαδικτυακή παρουσία ο νικητής έναντι της παραδοσιακής εκτύπωσης;

Πλεονεκτήματα

Η εκτύπωση είναι μόνιμη. Μόλις εκτυπωθεί το φυλλάδιό σου, δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν μπορείς να διορθώσεις τυπογραφικά λάθη, να τροποποιήσεις ή να ενημερώσεις πληροφορίες. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι όλα είναι τέλεια πριν την εκτύπωση. Γιατί κάθε ενδεχόμενη διόρθωση μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή.

Αυτό δεν συμβαίνει με τα διαδικτυακά έντυπα. Μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς. Μια απλή διόρθωση στο InDesign αρκεί. Και είναι εξαιρετικά για διανομή και εδραίωση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σου. Μπορείς ακόμη και να επαναπροσδιορίσεις ορισμένες από τις πληροφορίες, τα γραφικά και τις εικόνες για τη στρατηγική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, το σημαντικότερο, είναι πολύ πιο εύκολο να αναλυθεί η ανταπόκριση του κοινού σε έναν ψηφιακό κατάλογο.

Μειονεκτήματα

Ποια είναι η αγορά – στόχος; Επειδή δεν είναι όλοι γνώστες της τεχνολογίας, ένα διαδικτυακό έντυπο με δυνατότητα λήψης μπορεί να είναι ενοχλητικό. Ειδικά εάν πρέπει να το «κατεβάσουν» για να το δουν ολοκληρωμένο. «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» και αν αυτό σημαίνει ότι θέλει κάτι να ξεφυλλίσει, τότε αυτό πρέπει να το λάβεις υπ’ όψη σου.

Από την άλλη, σκέψου πόσοι εν δυνάμει πελάτες σου, έχουν ήδη έναν σκληρό δίσκο γεμάτο με PDF που έχουν συλλέξει από την διαδικτυακή τους έρευνα για διαφορετικά προϊόντα και προμηθευτές. Εσύ τι πρέπει να κάνεις για να ξεχωρίσεις από το πλήθος και τον όγκο της πληροφορίας;


Έντυπη επικοινωνία.

Όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν διαθέσιμα για download «ψηφιακά» φυλλάδια (pdf για παράδειγμα) στον ιστότοπό τους για προβολή από τους πελάτες ανά πάσα στιγμή. Αλλά οι εν δυνάμει πελάτες σου που έρχονται σε έναν εκθεσιακό χώρο συνήθως αναμένουν κάτι να πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Χωρίς να χρειάζεται να φορτώσουν μια ιστοσελίδα ή να κάνουν κύλιση στα αρχεία.

Πλεονεκτήματα

Με την εκτύπωση, δεν υπάρχουν περισπασμοί, προβλήματα κύλισης, gif. Γενικότερα τίποτα που να εμποδίζει να δει ο καθένας πόσο «φανταστική» είναι η επιχείρησή σου.

Είναι δύσκολο να γνωρίζεις πώς μπορεί να εμφανίζεται ένα ηλεκτρονικό αρχείο PDF στην οθόνη του τηλεφώνου ενός πελάτη. Με ένα τυπωμένο φυλλάδιο όμως, είσαι σίγουρος ότι τα προϊόντα σου έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Ένα τυπωμένο έντυπο αποτελεί το ιδανικό εργαλείο παρουσίασης και είναι κομμάτι της συνομιλίας σου. Μπορείς να σημειώσεις, να επισημάνεις και να κυκλώσεις σημαντικές πληροφορίες που ο συνομιλητής σου -και υποψήφιος πελάτης σου- θα πρέπει να θυμάται από την συζήτησή σας.

Τα φυλλάδια υποστηρίζουν την πώληση ακόμα και αφού φύγουν από τον χώρο σου. Αποτελούν μια συνεχή υπενθύμιση και σημείο αναφοράς, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μειονεκτήματα

Προφανώς, το κραυγαλέο μειονέκτημα των έντυπων φυλλαδίων για τον εκθεσιακό σου χώρο είναι το αρχικό κόστος. Ωστόσο, δεν είναι τόσο μεγάλο αυτό το κόστος αν το συγκρίνεις με τις δυνατότητες που έχει το τυπωμένο έντυπο. Με δημιουργικό σχεδιασμό και προσεκτική στρατηγική, ακόμη και μία επιτυχημένη πώληση από ένα φυλλάδιο μπορεί να το καλύψει αυτό το κόστος.

Φυσικά η συζήτηση μεταξύ παραδοσιακών και ψηφιακών εκδόσεων πιθανότατα δεν θα τελειώσει ποτέ! Και δεν είναι θέμα εκτύπωσης έναντι διαδικτύου. Γιατί η τέλεια λύση περιλαμβάνει και τα δύο!


Αξιοποίησε την έντυπη επικοινωνία με τη σωστή εταιρεία εκτύπωσης.

Επειδή η έντυπη διαφήμιση εξακολουθεί να έχει μεγάλη βαρύτητα και να βοηθάει τις καμπάνιες μάρκετινγκ, πρέπει να σιγουρευτείς ότι το κάνεις σωστά. Η σωστή εταιρεία εκτύπωσης θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, θα είναι στη διάθεσή σου για να σε συμβουλεύσει και να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της εκτύπωσης προς όφελός σου.

Καταλαβαίνουμε ότι μέχρι να μας γνωρίσεις, είμαστε απλώς ένα ακόμη όνομα στη μακρά λίστα των εκτυπωτικών εταιρειών που ίσως έχεις κατά νου. Κάποιοι άλλωστε, επιλέγουν συνεργάτες με μοναδικό κριτήριο την τιμή.

Τα τελευταία 30 χρόνια, η ομάδα της «Ακρεμών Εκτυπωτική» εργάζεται με στόχο ώστε να παρέχει στους πελάτες της την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, υλικών και προϊόντων. Μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάθε παράμετρο της εκτύπωσης. Ώστε το αποτέλεσμα να είναι επαγγελματικό και πραγματικά να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Επομένως, όποια και να είναι η επιλογή σου, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Βιβλιογραφία
Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι ένα ψηφιακό άρθρο που εντοπίσαμε, με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Σου συστήνουμε να το δεις εδώ.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Call Now Button