Υποστήριξη

Αναζητάς υποστήριξη για τις εκτυπώσεις σου; Με σχεδόν 30 χρόνια καθημερινής εμπειρίας έχουμε μάθει πολλά. Γι’ αυτό μπορείς να μας εμπιστευτείς επειδή ξέρουμε τι χρειάζεται για να δημιουργήσεις υπέροχες εκτυπώσεις. Είμαστε εδώ για να σε στηρίξουμε!

Σχεδίασε εσύ το δικό σου έντυπο με το Canva και εμείς θα το κάνουμε πραγματικότητα με επαγγελματικό ρετούς και ποιοτική εκτύπωση.

Υπάρχουν ελάχιστες ή μέγιστες ποσότητες παραγγελίας;

Δεν έχουμε ορίσει ελάχιστες ή μέγιστες ποσότητες, αλλά ανάλογα με την παραγγελία σου σε συμβουλεύουμε ποια είναι η ποσότητα όπου θα έχεις μια πιο συμφέρουσα τιμή μονάδας. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Η εκτίμηση του κόστους παραγωγής είναι μια σύνθετη εργασία. Στο κόστος παραγωγής εκτός από το κόστος των πρώτων υλών και τα γενικά έξοδα που σχετίζονται με την παραγωγή ενός προϊόντος, συνυπολογίζονται και κάποιες «ανελαστικές» δαπάνες. Δηλαδή, σταθερά κόστη που δημιουργούνται ανεξάρτητα από το μέγεθος της παραγωγής. Για παράδειγμα, το δημιουργικό του εντύπου πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και έχει συγκεκριμένο κόστος σε ώρες εργασίας, ανεξάρτητα από το αν τελικά τυπωθεί ένα αντίτυπο ή χιλιάδες. Ο χρόνος που χρειάζεται για να προετοιμαστεί, να σεταριστεί και να έρθει σε λειτουργία παραγωγής μια μηχανή είναι πάλι συγκεκριμένος, ανεξάρτητα από το αν τελικά η μηχανή τυπώσει λίγα φύλλα ή χρειαστεί να λειτουργήσει για κάποιες ώρες.
Αυξάνοντας λοιπόν την ποσότητα παραγωγής, οι «ανελαστικές» δαπάνες επιμερίζονται σε μεγαλύτερη ποσότητα και ως αποτέλεσμα η τιμή μονάδας μικραίνει.
Τώρα σε ποια ποσότητα ακριβώς αρχίζει να γίνεται συμφέρουσα η τιμή μονάδας, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Γι’ αυτό και προτείνουμε να ζητήσεις προσφορά. Η ομάδα μας σε κάθε περίπτωση θα σου προτείνει κάθε εναλλακτική λύση ώστε να έχεις μια συμφέρουσα τελική τιμή.

Επειδή η τυπογραφία είναι εφαρμοσμένη τέχνη, υπάρχουν περιορισμοί στο πως θα αποτυπωθεί τελικά στο χαρτί αυτό που έχεις σχεδιάσει και βλέπεις στην οθόνη του υπολογιστή σου. Να θυμάσαι ότι τα χρωματικά αποτελέσματα στην εκτύπωση μπορεί να διαφέρουν από την εικόνα που βλέπεις στην οθόνη του υπολογιστή ή στον εκτυπωτή σου, ανάλογα με το καλιμπράρισμα και την υποστήριξη που παρέχουν τα προγράμματά σου.

  • ΞΑΚΡΙΣΜΑΤΑ | Η διάσταση του αρχείου πρέπει να είναι αυτή που θέλεις να κοπεί το έντυπο. Πρέπει να υπάρχουν περιθώρια ξακρίσματος, δηλαδή να έχεις βγάλει τα φόντα (όπου ξακρίζουν) εκτός του εγγράφου κατά 3 mm τουλάχιστον.
  • ΧΡΩΜΑ – ΑΝΑΛΥΣΗ | Όλες οι φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι CMYK (όχι RGB) και σε ανάλυση 300 ppi. Επίσης τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις στο έγγραφο πρέπει να είναι διαχωρισμένα CMYK ή Pantone.
  • ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ | Οι γραμματοσειρές στο τελικό αρχείο pdf θα πρέπει να έχουν μετατραπεί σε curves / outlines. Τέλος, επειδή η εκτύπωση είναι δισδιάστατη διαδικασία, τα αντικείμενα των σελίδων σου πρέπει να ισοπεδωμένα (flatten)
  • Nα διαβάζεις αργά και προσεκτικά τo προς διόρθωση δοκίμιο και να το παραλληλίζεις με το χειρόγραφό σου, για την αποφυγή του κινδύνου παράλειψης στίχων ή και παραγράφου. Επειδή η πληκτρολόγηση των κειμένων γίνονται από το χειριστή «μηχανικά», να θυμάσαι ότι μπορούν να γίνουν λάθη και στα αυτονόητα. Η ευθύνη για παράλειψη διορθώσεων βαρύνει αποκλειστικά όποιον διορθώνει και όχι εμάς.Το χειρόγραφο, η πρόχειρη ηλεκτρονική (word, power point κλπ.), ή φυσική μακέτα που φέρνεις δεν αποτελούν δείγμα παραλληλισμού και σύγκρισης. Αλλά μόνο το τελικό δοκίμιο (print-out) που παράγεται από το ατελιέ της εταιρείας. Ειδικά στον τομέα της εκτύπωσης, χρωματικό δοκίμιο αποτελεί μόνο ένα πιστοποιημένο δοκίμιο και όχι πρόχειρες εκτυπώσεις laser, inkjet κλπ.
  • Το χειρόγραφο, η πρόχειρη ηλεκτρονική (word, power point κλπ.), ή φυσική μακέτα που φέρνεις δεν αποτελούν δείγμα παραλληλισμού και σύγκρισης. Αλλά μόνο το τελικό δοκίμιο (print-out) που παράγεται από το ατελιέ της εταιρείας. Ειδικά στον τομέα της εκτύπωσης, χρωματικό δοκίμιο αποτελεί μόνο ένα πιστοποιημένο δοκίμιο και όχι πρόχειρες εκτυπώσεις laser, inkjet κλπ.
  • Για να δοθεί το «τυπωθήτω» πρέπει να υπογράψεις το τελικό δοκίμιο που έλαβες από το ατελιέ ή να το στείλεις ηλεκτρονικά με e-mail. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι τηλεφωνικές επιβεβαιώσεις (της τελευταίας στιγμής…) είναι επισφαλείς!

Κατέβασε τον οδηγό εκτύπωσης σε pdf

error:
Scroll to Top
Call Now Button